Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Від завтра електронний квиток набуває статус розрахункового документа

Вівторок, 23 липня 2013 16:51

Квиток можна буде не роздруковувати

 

З 23 липня електронні посадочні документи, які діють на  швидкісні поїзди Інтерсіті + і поїзд №37/38 Київ – Донецьк, набули статусу розрахункового документа (фіскального чека). Завдяки цьому електронні квитки стали легітимні для звітності і віднині немає потреби друкувати їх ще й на діючих бланках проїзних документів. Про це у ході брифінгу повідомив заступник генерального директора Укрзалізниці Павло Чекалов, передає прес-служба відомства.

Він зазначив, що для врегулювання нормативно-правової бази щодо статусу електронних квитків підписано спільний наказ Міністерства інфраструктури України та  Міністерства доходів і зборів України «Про затвердження Порядку оформлення розрахункових та звітних документів при здійсненні продажу проїзних і перевізних документів на залізничному транспорті», який набрав чинності з 9 липня 2013 р.

Заступник генерального директора Укрзалізниці нагадав, що пасажири, які через Інтернет на сайті http://booking.uz.gov.ua оформили квитки на поїзд Інтерсіті + чи №38 Київ - Донецьк, не звертаються до каси для роздруківки електронного квитка на бланку діючих проїзних документів, а з паперовою роздруківкою, зробленою самостійно, здійснюють посадку в поїзд. При купівлі квитків через Інтернет необхідно обов'язково вказувати прізвище та ім'я пасажира, який здійснюватиме поїздку.

Перевірка електронних квитків здійснюється шляхом зчитування з посадочного документа відповідного коду спеціальним пристроєм - мобільним терміналом контролю документів (МТКД). Цей прилад отримує в он-лайн режимі із системи продажу квитків інформацію про оформлені електронні документи, зайняті місця у вагоні поїзда із зазначенням місця, прізвища та імені пасажира, а також станції призначення.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%