Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Без зміни законодавства інвестори на енергоринок не прийдуть, - Білоус

Середа, 15 лютого 2017 12:55

Виставлені на приватизацію об'єкти енергетики цікавлять інвесторів, але не можуть бути продані без змін у регуляторному полі. Про це в інтерв'ю українським ЗМІ заявив голова Фонду держмайна України (ФДМУ) Ігор Білоус, пише РБК-Україна.

Коментуючи плани по приватизації в енергетиці на 2017 рік, глава відомства повідомив, що за «Центренерго» вже запущена процедура відбору радника. Пройшли переговори з Morgan Stanley, Merrill Lynch, UBS, Citibank, міжнародні банки проявляють зацікавленість.

Продаж шести обленерго відкладається з минулого року через затримки змін законодавства. «Обленерго не продали в минулому році, так як є компроміс зі всіх сторін: від міжнародних організацій, від МВФ, від уряду, від президента - що ми повинні продавати об'єкти енергетики вже в новому регуляторному полі», - сказав Білоус.

Голова ФДМУ нагадав, що НКРЕКП повинна прийняти стимулюючий RAB-тариф, а Верховна Рада – схвалити у другому читанні законопроект про ринок електроенергії. «Ми сподівалися, що тариф затвердять «під ялинку», але цього не сталося. Так як його можна змінювати поквартально, значить, ми чекаємо січень, лютий, березень», - розповів Білоус.

«Проблему регуляторного поля дуже чітко окреслили представники однієї з найпотужніших у світі енергетичних компаній – італійської Enel. Вони сказали, що при існуючій ситуації в приватизацію не підуть, так як ризики дуже великі. У Enel підкреслили, що спочатку Україна повинна прийняти законодавство, а потім вони прийдуть у країну і куплять активи», - пояснив глава Фонду держмайна.

Він також повідомив, що за час очікування змін законодавства закінчився термін оцінки обленерго. «Витрачати гроші на оцінку без розуміння, коли буде RAB-тариф, сенсу немає», - уточнив Білоус.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%