Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рада відмовилася спростити приватизацію земельних ділянок

Вівторок, 21 лютого 2017 22:13

Верховна Рада відхилила законопроект, що спрощує процедуру оформлення права власності та отримання в користування земельних ділянок, повідомляє Економічна правда.

За законопроект №3190 проголосували 170 народних депутата за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Наступні пропозиції спікера Андрія Парубія про повернення документа на доопрацювання в Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин і суб'єкту законодавчої ініціативи також не знайшли підтримки у депутатів.

Представляючи законопроект, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко відзначив, що даний законопроект зніме штучні обмеження на реалізацію права на приватизацію.

«На думку комітету, затвердження цього законопроекту дозволить оптимізувати процедуру оформлення прав на земельні ділянки під нерухомим майном, посприяє будівництву інфраструктурних об'єктів, забезпечить права фізичних та юридичних осіб отримати землю для містобудівних потреб у власність і користування. Також створить підґрунтя для збільшення доходів місцевих бюджетів», - зазначив він.

Як зазначається, норми документа передбачають надання органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування можливість передавати у власність та користування земельні ділянки державної та комунальної власності за відсутності детального плану або плану зонування у разі, якщо на земельній ділянці знаходиться будівля у власності особи, якій передається ділянка, і при будівництві лінійних об'єктів транспортної та енергетичної інфраструктури.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%