Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінекономрозвитку хоче видавати дозвільну документацію через Інтернет

П'ятниця, 09 серпня 2013 14:46

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України має намір удосконалити процедуру видачі документів дозвільного характеру, які оформляються центральними органами виконавчої влади, і запровадити правову основу для видачі цих документів в електронній формі за допомогою засобів телекомунікацій. Така операція буде проводитися через дозвільні центри, створені в районах та областях.

Мінекономрозвитку розробило законопроект, яким планується внести зміни до Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності". Цей проект закону України Мінекономрозвитку підготувало на виконання Національного плану дій на 2013 р.

"Зараз суб'єктам господарювання близько 100 дозволів з 143 (перелік яких затверджений на рівні Закону) видають безпосередньо центральні органи виконавчої влади (міністерства, комісії, агентства). Тому підприємці для отримання таких документів змушені їхати до Києва, що створює додаткові витрати часу і грошей. Законопроектом пропонується вдосконалена процедура, згідно якої підприємці для отримання дозволів центральних органів зможуть звертатися до дозвільні центри за своїм місцезнаходженням », - пояснив Ігор Шевердін, директор департаменту державної регуляторної політики та розвитку підприємництва Мінекономрозвитку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%