Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рабінович вніс у Раду законопроект про зміну медичного обслуговування нардепів

П'ятниця, 09 червня 2017 17:24

Депутатам, які проголосують за медичну реформу, а також членам їхніх сімей, слід лікуватися протягом найближчих 10 років виключно в українських медичних установах. Про це заявив народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради України з прав людини та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, пишкть Українські Новини.

"Я пропоную всім тим, хто проголосував за медичну реформу лікуватися протягом найближчих десяти років виключно в українських медичних установах, а також лікувати в Україні членів депутатських сімей", – заявив Рабінович.

Про це, зокрема, йдеться в законопроекті "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо медичного обслуговування народних депутатів, які підтримали медичну реформу, та їх близьких осіб на загальних підставах та виключно на території України)", який парламентарій подав на розгляд у Верховній Раді.

Також Рабінович вважає, що своїм законопроектом забезпечить повну рівноправність громадян України в наданні медичних послуг, як того і вимагає 49 стаття Конституції України. Крім того, в пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його прийняття позитивно вплине на держбюджет України.

Нагадаємо, Рабінович критикує діяльність Уляни Супрун з самого початку її роботи в ранзі в.о. міністра охорони здоров'я. Так, раніше він вимагав від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відповіді, чому Супрун всупереч КзПроП займає цю посаду більше трьох місяців. Також опозиційний політик направив запити до МОЗ щодо того, де ж знаходяться розшукувані пенсіонерами "аптеки безкоштовних ліків", рекламовані урядом в рамках програми "Доступні ліки", і з якої причини зірвані закупівлі дитячих вакцин, що ставить під загрозу життя самих маленьких українців.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%