Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Помилки податковій накладній: кому реєструвати розрахунок коригування

Четвер, 17 серпня 2017 12:50

Якщо платником ПДВ були помилково визначені податкові зобов'язання в податковій звітності з ПДВ та складена і зареєстрована в ЄРПН податкову накладну, то такі податкові зобов'язання підлягають коригуванню на підставі розрахунку коригування до цієї податкової накладної, зареєстрованої в ЄРПН особою, на яке була складена така податкова накладна, Бухгалтер.ua.

У разі допущення продавцем товарів / послуг помилок при вказівці обов'язкових реквізитів податкової накладної, передбачених п. 201.1 ПКУ, та / або порушення продавцем / покупцем граничних термінів реєстрації в ЄРПН податкової накладної та / або розрахунку коригування покупець / продавець таких товарів / послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву зі скаргою на даного продавця / покупця. Це право зберігається за ним протягом 365 к.дн., наступних за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, в якому не представлена ​​податкова накладна або допущені помилки при вказівці обов'язкових реквізитів податкової накладної та / або порушені граничні терміни реєстрації в ЄРПН (п. 201.10 ПКУ).

Протягом 90 к.дн. з дня надходження цієї заяви зі скаргою з урахуванням вимог, встановлених пп. 78.1.9 ПКУ, контрольний орган зобов'язаний провести документальну перевірку зазначеного продавця для з'ясування правдивості та повноти нарахування ним зобов'язань з ПДВ за такою операцією.

Крім того, порушення платниками ПДВ граничного терміну, передбаченого ст. 201 ПКУ, для реєстрації податкової накладної та / або розрахунку коригування в ЄРПН (крім податкової накладної, що не надається покупцю, складеної на постачання товарів / послуг для операцій, які звільнені від оподаткування або оподатковуються за нульовою ставкою) тягне за собою накладення на платника ПДВ, на якого покладено обов'язок щодо даної реєстрації, штрафу відповідно до п. 120 прим. 1.1 ПКУ.

Оскільки в нашому випадку особою, відповідальною за реєстрацію в ЄРПН розрахунку коригування до податкової накладної, складеної помилково, є особа, на яку була складена така податкова накладна, то норми п. 120 прим. 1.1 ПКУ поширюються на цю особу.

ІНК ДФСУ від 10.08.2017 р № 1570/6 / 99-99-15-03-02-15 / ІПК

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%