Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Венеціанська комісія» планує розкритикувати ідею Порошенко про антикорупційні палати, - ЗМІ

Четвер, 05 жовтня 2017 12:15

Венеціанська комісія планує розкритикувати ідею президента України Петра Порошенка про антикорупційні палати в теперішніх судах. Про це повідомляє "Європейська Правда" у своїй статті "Загроза з Венеції: хто переконав Порошенка підтримати ідею антикорупційного суду", з посиланням на власні джерела, ознайомлені із ситуацією, пишуть Українські Новини.

Повідомляється, що 6 жовтня має бути схвалений висновок Венеціанської комісії щодо двох законопроектів, перший з яких присвячений антикорупційному суду, а другий (поданий від БПП) – пропонує обмежитися антикорупційними палатами.

Проект рішення готували п’ятеро експертів з Венеціанської комісії та GRECO. Цей документ днями передали Києву для ознайомлення та коментування. Видання відзначає, що саме після цього на Банковій вирішили, що риторика президента щодо антикорупційного суду потребує змін.

Зазначимо, що протягом вересня Петро Порошенко та його соратники наполягали на створенні антикорупційних палат в теперішніх судах, натомість представники міжнародної спільноти рекомендували Україні створити окрему систему антикорупційних судів.

Видання наразі не має в розпорядженні висновку експертів, але співрозмовник редакції, що ознайомився з документом, наводить докази того, що він стає розгромним для ідеї Банкової.

За словами джерела Європравди, ідея БПП про створення антикорупційних палат зустріла жорстку критику з боку "Венеціанки". Так, у проекті висновку ВК йдеться, що ідея соратників Порошенка здатна навіть погіршити стан боротьби з корупцією.

"Продовжувати і надалі підтримувати ідею "антикорупційних палат" у такій ситуації – надто ризиковано. Схоже, саме тому у Порошенка ухвалили рішення про те, щоби відмежуватися від неї", - йдеться у статті.

Видання також нагадує, що висновок Венеціанської комісії в разі затвердження перетворюється на офіційну позицією всієї Ради Європи. Навіть більше, ці висновки є офіційною підставою для рішень Європейського союзу, та інших міжнародних партнерів.

Нагадаємо, раніше Порошенко висловився про антикорупційних судах: вони є в Кенії та Уганді, але не в Німеччині та Швеції., А також у ЄС хочуть створення антикорупційної палати замість антикорупційного суду в Україні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%