Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

АМКУ визнав незаконною заборону продажу алкоголю у МАФах Києва

Вівторок, 21 листопада 2017 15:24

Антимонопольний комітет України (АМКУ) визнав незаконним рішення Київської міської ради про виключення продажу алкоголю з функціоналу тимчасових споруд торговельного та культурно-побутового призначення (МАФ) у Києві.

Про це в ході заявив керівник Київського територіального відділення комітету Олексій Хмельницький, передає НВ з посиланням на Українські Новини.

"Було прийнято рішення про визнання незаконним, таким, що порушує конкуренцію рішення Київради про заборону продажу алкогольних напоїв у МАФах", - сказав він.

Нагадаємо, що в березні 2016-го Київська міська рада заборонила продавати алкогольні напої у МАФах. Це рішення спровокувало ряд протестних акцій з боку їх власників.

У вересні 2017 року Київрада повторно виключила продаж алкоголю у МАФах Києва.

Крім того, 22 вересня 2016 року, Київська міська рада прийняла рішення про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в стаціонарних об'єктах торгівлі Києва з 23:00 до 10:00 (крім ресторанів).

У грудні 2016 року Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) визнало рішення Київради про заборону реалізації алкоголю в нічний час незаконним і зобов'язав скасувати його протягом місяця.

У квітні 2017 року Господарський суд Києва зобов'язав міську раду скасувати рішення про заборону реалізації на території міста алкогольних і слабоалкогольних напоїв суб'єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю, в нічний час.

Пізніше Вищий господарський суд призупинив виконання рішення Госпсуду Києва, яке передбачає скасування рішення КМДА про заборону нічного продажу алкоголю.

У липні АМКУ заявляв, що Вищий господарський суд України підтвердив необхідність скасування Київрадою заборони на нічний продаж алкоголю.

При цьому, раніше начальник управління правового забезпечення діяльності Київської міської ради Володимир Слончак заявляв, що суд підтвердив законність рішення Київради про заборону продажу алкоголю вночі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%