Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У ДФС анонсували зміни, які унеможливлять блокування тендерів

Середа, 06 грудня 2017 13:17

В. о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан анонсував зміни до тендерного законодавства, які покликані унеможливити зловживання на процесах закупівель через зупинку тендерів.

Про це повідомляє прес-служба ДФС, пише ЕП.

"Запропоновано розробку механізму, за яким суб'єкти господарювання, навіть оскаржуючи тендерні процедури до Антимонопольного комітету, не будуть зупиняти сам тендер", - сказав Продан.

За його словами, це питання на сьогодні є надзвичайно актуальним.

"Суб'єкти господарювання, користуючись своїм правом оскарження тендерних процедур до Антимонопольного комітету та зловживаючи ним, фактично зупиняють будь-які тендерні закупівлі. Наразі ми з цим явищем намагаємось боротися, зокрема, у нас є сьогодні і провадження в суді, де ми доводимо свою правоту. Але оскарження тендерних процедур є системним, воно торкнулося фактично всіх сфер економіки", - зазначив Продан.

Як повідомлялося, влітку прем'єр-міністр Володимир Гройсман ініціював звернення до правоохоронних органів, НАБУ та Генеральної прокуратури з метою проведення розслідування випадків безпідставного блокування державних тендерів.

"Існують фірми – організовані, в яких нічого немає, окрім печатки. Вони мають підтримку в різних органах влади, і вони заявляються на всі тендери, а потім через скарги блокують усі тендери, вимагають кошти. Ця інформація має бути в першу чергу розглянута правоохоронними органами. Це корупційна схема. Про це говорять на місцях, в міністерствах. І вони (підставні фірми) намагаються скомпрометувати публічність тендерних процедур", – підкреслив Гройсман.

Прем'єр також дав доручення Міністерству економічного розвитку і торгівлі розробити зміни до тендерного законодавства, які забезпечать прозорість тендерних процедур і унеможливлять зловживання.

Нагадаємо, Гройсман жорстко розкритикував і пригрозив звільненням керівництву Антимонопольного комітету за саботаж ініціатив Кабміну в сфері держзакупівель.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%