Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рада розгляне законопроект «Купуй українське, плати українцям»

Вівторок, 05 грудня 2017 20:28

Законопроект з назвою «Купуй українське, плати українцям», який пропонує Радикальна партія Олега Ляшка, депутати мають намір розглянути сьогодні в парламенті, передає «Сьогодні».

Документ підтримали великі виробники, президент союзу промисловців і підприємців та голова Федерації роботодавців. Головна мета проекту – під час державних закупівель витрачати більше бюджетних коштів не на імпорт, а саме на українські товари.

Лідер фракції «радикалів» Олег Ляшко напередодні мав тривалу розмову з прем'єр-міністром і закликав Володимира Гройсмана підтримати ініціативу.

«Проти нього (законопроекту) виступають всі лобісти, хто хоче, щоб Україна назавжди залишилася бідною сировинною колонією. Наша мета інша – щоб українці мали роботу і гідну зарплату. Наш законопроект – це реактивне паливо для вітчизняної економіки», – заявив Ляшко.

Нагадаємо, пропонований законопроект пропонує вдосконалити модель держзакупівель таким чином, щоб перевага віддавалася товарам і послугам, в яких українська складова – більше.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій озвучив плани Ради на нинішній пленарний тиждень. За його словами, головні завдання депутатів будуть складатися в рафтіфікаціі важливих документів, але головною метою є прийняття держбюджету на 2018 рік.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%