Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Яким чином роздрукувати Z-звіт, якщо раптом зникла електроенергія

Четвер, 07 грудня 2017 13:24

При проведенні готівкових розрахунків із застосуванням РРО або використанням РК  при оприбуткуванні готівки є здійснення обліку зазначених готівкових коштів у повній сумі їх фактичних надходжень у книзі обліку розрахункових операцій на підставі фіскальних звітних чеків РРО (даних РК), пише Бухгалтер.ua.

У разі проведення готівкових розрахунків із застосуванням РРО або використанням РК оприбуткуванням готівки є сукупність наступних дій:

• фіксація повної суми фактичних надходжень готівки в фіскальних звітних чеках РРО (даних розрахункової книжки);

• зображення на їх підставі готівки в книзі обліку розрахункових операцій.

Недотримання будь-якої з цих дій є порушенням порядку оприбуткування готівки, за яке встановлена ​​відповідальність ст. 1 Указу Президента України «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки» від 12.06.1995 рок № 436/95, а саме - передбачено застосування фінансових санкцій у вигляді штрафу в п'ятикратному розмірі не оприбуткованої суми.

Внесення запису до книги обліку розрахункових операцій здійснюється на підставі фіскальних звітних чеків РРО.

Нагадуємо: згідно з п. 7 гл. 2 р. III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 року № 547 (далі - Порядок № 547), сума готівки, яка перебуває на місці проведення розрахунків на момент виходу з ладу РРО або відмикання електроенергії, записується в корінець розрахункової квитанції з поміткою «Службове внесення». Сума готівки, що вилучається суб'єктом господарювання протягом робочого дня з місця проведення розрахунків, записується в корінець розрахункової квитанції з поміткою «Службова видача».

Згідно п. 10 р. III Порядку № 547, якщо на період виходу з ладу РРО або в разі відмикання електроенергії розрахункові операції проводяться з використанням книги обліку розрахункових операцій та РК, то після установки відремонтованого (резервного) РРО або відновлення постачання електроенергії необхідно провести через РРО суми розрахунків за час роботи з використанням РК, а також відповідно до контрольної стрічки в разі обнулення оперативної пам'яті - за час роботи, що передував виходу РРО з ладу або відключенню електроенергії, окремо за кожною ставкою податку на додану вартість, після чого слід виконати Z-звіт. При потребі виконується операція «Службове внесення» на суму готівки, що зберігається на місці проведення розрахунків.

У той же час Порядком № 547 не передбачено виконання записи в КОРО про відсутність електроенергії або зв'язку з мережею Інтернет, і так само не передбачений перелік документів, якими підтверджується неможливість роздруківки Z-звіту.

ІНК ГУ ДФС в Харківській області від 01.12.2017 року № 2796 / ІПК / 20-40-14-10-18

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%