Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Стало відомо, скільки українцям коштує один законопроект у Раді

Середа, 10 січня 2018 19:48

Один законопроект у Верховній Раді України коштує українцям близько 500 тисяч гривень. Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» розповіла шеф-редактор порталу «Слово і Діло» Катерина Пітєніна.

«Цікаво, скільки нам коштують законопроекти. Ми дивилися в серпні минулого року, порівнювали кількість законопроектів, розроблених та внесених до парламенту, й порівнювали їхню вартість. У нас вийшло, що півмільйона гривень приблизно коштує один законопроект українцям. Це просто зареєстрований законопроект, не факт, що він буде ухвалений. Приблизно два мільйони гривень коштуватиме один ухвалений закон», – сказала Пітєніна.

При цьому шеф-редактор зазначила, що порівняно з іншими країнами українці витрачають не захмарні суми на одного нардепа.

 «Минулого року подивилися на витрати Державного управління справами. Знайшли розділ про лікування та відпочинок народних депутатів і поділили на кількість працевлаштованих українців, які платять податки. У нас вийшла цікава статистика: кожен українець, який офіційно працює, щорічно витрачає 40 гривень на лікування наших чиновників, 5 гривень – на санаторії», – додала вона.

Так, на законодавчу діяльність буде витрачено 897,1 млн грн, на забезпечення функціонування парламенту – 771 млн грн, а на висвітлення діяльності народних обранців у ЗМІ – 61,6 млн (з яких публікації в «Голосі України» коштуватимуть 13,8 млн, а трансляції та виступи на телеканалі «Рада» оцінені в 47,8 млн грн).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%