Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Закон про ліміти на товари в ручній поклажі: прикордонники передають дані до ДФС на талонах

Четвер, 18 січня 2018 17:28

У Державній фіскальній службі підтвердили, що у митниці та Держприкордонслужби виникли труднощі з обміном інформацією про українців, які ввозять товари з-за кордону в ручній поклажі, пише Finance.ua.

З початку 2018 року в Україні запрацювала норма, яка дозволяє українцям ввозити товари (вартістю до 500 євро) без сплати мита лише у разі, якщо фізособа перебувала в іншій країні більше ніж 24 години і в’їжджає в країну вперше за останні 72 години. Якщо громадянин перебував в іншій країні менше ніж 24 години або протягом останніх 72 годин вже перетинав кордон, без сплати ПДВ він може ввезти товарів загальною вартістю лише 50 євро.

Проте, за словами директора департаменту організації митного контролю ДФС Олексія Василенка, “передача інформації про перетин кордону протягом доби багато років не працювала”.

“Тільки з 6 грудня прикордонники змогли об’єднати на єдиному сервісі повністю всю інформацію про громадян, які перетинають кордон”, — повідомив Василенко на засіданні парламентського комітету з питань податкової та митної політики.

Фіскали і прикордонники домовилися про те, що інформація поки що буде передаватися на контрольних талонах. “У нас було кілька днів на впровадження цієї норми. Обговорюємо можливість передачі такої інформації в електронному вигляді в подальшому”, — повідомив Василенко.

При цьому у фіскальній службі заявили, що обмін інформацією в онлайн режимі запрацює з 15 лютого.

Також в ДФС повідомляють, що перехід на електронну передачу інформації може здійснюватися поетапно. За словами Василенка, щодо автомобільних пунктів пропуску відомства вже мають певні напрацювання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%