Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На відмову видати касовий чек можна скаржитися до Міндоходів.

Вівторок, 05 березня 2013 12:30

Міністерство доходів і зборів закликає громадян повідомляти до податкових органів про відмову видати касовий чек в місцях продажу товарів або послуг.

Фахівці відзначають, що звернення постраждалих - найбільш дієвий засіб виявлення порушень касової дисципліни. Приводом для перевірки може бути тільки скарга громадянина або повідомлення від інших державних органів.

Зі свого боку податківці заявляють про готовність оперативно реагувати на сигнали про можливі порушення.

Так, у Запоріжжі після звернення місцевої жительки, яка поскаржилася на відмову надати їй чек в аптеці при купівлі ліків, податкова інспекція ретельно вивчила діяльність підприємства-порушника. Виявлено значні невраховані суми «чорного налу» - аптекарі клали в кишеню повз касу близько 2 тис. грн на день. За це аптека була оштрафована на 19 тис. грн.

Ще одного порушника знайшли за допомогою муніципальних службовців - Запорізька міська рада повідомила про порушення при торгівлі продуктами харчування. Підприємець, як з'ясували податківці, майже повністю ігнорував правила ведення розрахункових операцій та обліку товарно-матеріальних цінностей. Порушника оштрафовано на 27 тис. грн.

Всього в січні поточного року було проведено майже 1,2 тис. перевірок щодо дотримання правил готівкових розрахунків. Це на третину менше, ніж за січень минулого року.

Фахівці Міндоходів відзначають, що фіскальний чек є гарантією захисту прав споживача. Тому громадян просять не бути байдужими до таких порушень, як відмова у видачі чека або відсутність касового апарату в місцях здійснення готівкових розрахунків.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%