Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міндоходів продовжує впроваджувати євростандарти у податкову і митну політику

П'ятниця, 29 листопада 2013 11:06

Результатом торгівельно-економічного зближення з ЄС для України мають стати не втрати, а максимальні вигоди

Уряд України не змінює стратегічного курсу на євроінтеграцію, але має бути створений надійний економічний фундамент, який дозволить українському бізнесу і громадянам максимально комфортно та без втрат адаптуватися до Зони вільної торгівлі з ЄС. Про це, під час засідання Громадської ради при Міністерстві доходів і зборів України, заявив Міністр Олександр Клименко, пише прес-служба відомства.

«Сьогодні, коли погляди усіх українців спрямовані на Вільнюс, хочу ще раз запевнити і бізнес, і громадськість: європейська інтеграція та поглиблене співробітництво з європейськими партнерами за різними напрямками залишаються пріоритетами українського уряду. Але результатом торгівельно-економічного зближення з ЄС для України мають стати не втрати, а максимальні вигоди. Тому Уряд використає паузу, що виникла, для того, щоб і надалі вдосконалювати українське законодавство відповідно до європейських принципів. Ми продовжимо впроваджувати  в економіку технічні регламенти та норми Євросоюзу, щоб вітчизняна економіка мала якнайбільше конкурентних переваг», - підкреслив Міністр.

Продовжуючи системну роботу щодо впровадження європейських стандартів у податкову і митну політику, Міністерство доходів і зборів винесло на обговорення з громадськістю питання  створення та взаємного визнання із країнами Євросоюзу інституту уповноваженого економічного оператора (УЕО). Передбачається, що для товарів і транспортних засобів підприємств, які отримають  відповідні сертифікати, митний контроль буде здійснюватися в першочерговому порядку, а рівень ризику їх товарів у автоматизованій системі аналізу ризиків знижується.

Міндоходів вже розробило проект змін до Митного кодексу України, в якому відповідно до стандартів ЄС уточнюються критерії надання статусу УЕО і процедури митних спрощень, які зможуть використовувати підприємства з цим статусом.

Для того, щоб національні виробники отримали відповідні переваги на європейських ринках, Міністерством доходів і зборів  вживаються заходи у напрямі  укладання угод про взаємне визнання національних сертифікатів УЕО з країнами ЄС.

Як підкреслив Міністр Клименко, принциповою позицією Міністерства є те,  щоб визнання сертифікатів УЕО між Україною та країнами ЄС відбувалося у двосторонньому порядку.

Нагадаємо, раніше представники Європейської Комісії пропонували країнам  Східного партнерства розглянути можливість визнання в односторонньому порядку УЕО країн ЄС. На думку фахівців Міністерства,  це може  привести до витіснення з ринку перевезень національних перевізників іноземними і сприятиме збільшенню випадків незаконного переміщення товарів через митний кордон України, оскільки митниці України будуть вимушені зменшити обсяги митного контролю відносно товарів і транспортних засобів перевізників країн ЄС.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%