Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Уряд пропонує законодавчо врегулювати питання видачі пенсійних посвідчень

Четвер, 28 листопада 2013 11:04

Схвалено законопроект

Кабінет Міністрів України схвалив законопроект щодо законодавчого врегулювання питання видачі пенсійних посвідчень громадянам України. Про це повідомив директор департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики України Микола Шамбір, пише прес-служба Мінсоцполітики.

Так він прокоментував схвалення Урядом  проекту Закону «Про внесення зміни до статті 44 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», що був розроблений Мінсоцполітики.

Микола Шамбір пояснив, що на сьогодні Пенсійний фонд на безоплатній основі надає громадянам адміністративні послуги з видачі пенсійного посвідчення відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів №497 від 11 квітня 2002 р. «Про забезпечення виконання функцій з призначення і виплати пенсій органами Пенсійного фонду». Водночас наприкінці минулого року вступив у дію Закон України «Про адміністративні послуги», яким передбачено, що основні вимоги до регулювання надання адміністративних послуг мають встановлюватися виключно законами.

«Прийняття відповідного законопроекту дозволить включити адміністративну послугу зі здійснення видачі пенсійного посвідчення до Переліку адміністративних послуг, який визначається законом. Це, відповідно, дозволить врегулювати на законодавчому рівні питання видачі Пенсійним фондом України пенсійних посвідчень», – сказав він.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%