Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінрегіон запроваджує «жовті лінії» обмеження забудов для безпеки громадян

Вівторок, 15 травня 2018 17:37

Нові Державні будівельні норми передбачають запровадження так званих "жовтих ліній" обмеження забудови для того, щоб унеможливити перекривання великих доріг та автошляхів.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

"Безпека людей – це пріоритет №1. Тому у новому ДБН щодо планування та забудови територій ми ввели "жовті лінії" обмеження забудови для посилення безпеки населення в містах. Ніколи не знаєш, коли може трапитися надзвичайна ситуація. І ці "жовті лінії" забудови необхідні для того, щоб унеможливити перекривання великих доріг та автошляхів у разі руйнування і розповсюдження завалів будівель", - пояснив він.

Суть нововведення полягає в тому, що чим ближче до евакуаційних шляхів знаходиться будівля, тим нижчою за висотою вона має бути.

"За таким принципом найнижчі будівлі та споруди розташовуються ближче до основних доріг та магістралей, а найвищі – якнайдалі від них. Це дозволить не перекрити рух цими шляхами, якщо трапиться якась надзвичайна ситуація", - зазначив Парцхаладзе.

Він також уточнив, що «жовті лінії» визначатимуться лише в категорованих містах - населених пунктах особливої важливості.

Як повідомлялося, 28 березня 2018 року Кабмін ухвалив ключові рішення, спрямовані на гармонізацію державних будівельних норм зі стандартами Європейського Союзу та оптимізацію процедури і строків їх опрацювання.

Оновлений ДБН має бути опублікований найближчим часом.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%