Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Після отримання заяви від порушника порядку застосування ПСП роботодавець нараховує та утримує суму недоплати ПДФО і штраф

Четвер, 07 березня 2013 11:43

 

Після отримання заяви від порушника порядку застосування ПСП роботодавець нараховує та утримує суму недоплати ПДФО і штраф

Головне податкове відомство нагадало, що податкова соціальна пільга (далі — ПСП) може надаватися платнику податку на доходи фізичних осіб виключно за одним місцем нарахування (виплати) заробітної плати.

Якщо працівник - платник податку подав заяву про застосування ПСП в кілька місць отримання доходу, такий платник втрачає право на її отримання.

Таке право втрачається за всіма місцями отримання доходу починаючи з місяця, в якому встановлено порушення порядку застосування ПСП, та закінчуючи місяцем відновлення права на пільгу. Для того щоб відновити право на пільгу, платнику необхідно подати заяву про відмову від пільги всім працедавцям, яким раніше подавалися заяви про застосування ПСП. У заяві вказується місяць, коли відбулося таке порушення.

На підставі отриманої заяви кожен роботодавець нараховує та утримує відповідну суму недоплати податку на доходи та штраф у розмірі 100% цієї суми недоплати за рахунок найближчої виплати доходу такому платнику податку. Якщо сума такої виплати недостатня, податок утримується за рахунок наступних виплат до повного погашення суми такої недоплати.

У разі якщо суми недоплати та штрафу не були утримані податковим агентом за рахунок доходу платника податку, такі суми включаються до річну податкову декларацію такого платника податку.

Право на застосування ПСП відновиться з податкового місяця, наступного за місяцем, в якому сума такої недоплати та штраф повністю погашаються (п.п. 169.2.4 Податкового кодексу України).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%