Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Україні хочуть ввести декретну відпустку для чоловіків

Четвер, 07 березня 2013 12:16

Депутати пропонують парламенту ввести можливість надання тижневого оплачуваної відпустки для чоловіків у зв'язку з народженням дитини

Про це йдеться в законопроекті №2430, зареєстрованому в Раді 1 березня, авторами якого є голова фракції «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді Арсеній Яценюк, а також депутати від фракції Лілія Гриневич, Андрій Пишний і Павло Петренко.

Депутати пропонують прописати в Кодексі законів про працю, що така відпустка тривалістю сім календарних днів надається чоловікам із дня пологів дружини.

Крім того, пропонується встановити, що підприємства, установи й організації за рахунок власних коштів можуть надавати чоловікам частково оплачувану відпустку та відпустку без збереження зарплати по догляду за дитиною, але більшої тривалості.

У законі «Про відпустки» депутати пропонують прописати, що відпустка чоловікам у зв'язку з народженням дитини надається за заявою. До цієї відпустки власник підприємства або уповноважений ним орган зобов'язаний за заявою чоловіка приєднати його щорічну відпустку незалежно від тривалості роботи цього співробітника в поточному робочому році.

Крім того, законопроектом пропонується ввести спеціальну щомісячну виплату на рівні прожиткового мінімуму для багатодітних матерів. Згідно з пояснювальною запискою, автори законопроекту впевнені, що вжиття таких заходів дозволить підвищити соціальну захищеність малолітніх дітей та їх батьків, а в перспективі - стимулюватиме зростання народжуваності в країні. 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%