Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У довіднику ознак доходів для ф. № 1ДФ будуть нові ознаки

Четвер, 02 серпня 2018 13:28

Упродовж 2016-2017 років в ПКУ вносився ряд змін, що стосуються доповнення ст. 165 ПКУ новими видами доходів фізичних осіб, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, пише ligazakon.

Так, до таких доходів віднесені доходи від операції з конвертації цінних паперів, від операцій з валютними цінностями, інвестиційний дохід від операцій з борговими зобов'язаннями НБУ, сума (вартість) благодійної допомоги надано певної категорії платників податків тощо.

Також був змінений порядок оподаткування доходів у вигляді спадщини (подарунків), отриманих від члена сім'ї другого ступеня споріднення.

Однак відповідні зміни не позначилися на формі № 1ДФ та порядку її заповнення і подання, які затверджені наказом Мінфіну від 13.01.2015 р № 4.

Щоб це виправити УКРІНФОРМ розробила проект наказу "Про затвердження Змін до додатка до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку". Пропонується, щоб цей документ набув чинності з 01 жовтня 2018 року.

Перелік ознак доходів відповідає переліку доходів, зазначених у ст. 164 і 165 ПКУ, а також інших статтях ПКУ, які визначають особливий порядок оподаткування доходів фізичних осіб.

Нові види доходів, які були визначені змінами в ПКУ, сьогодні відображаються за спільною ознакою "Інші доходи", що ускладнює проведення аналізу надходжень ПДФО, проведення контролю над повнотою декларування платниками податків отриманих доходів, повнотою нарахування та сплати ПДФО.

Тому Довідник ознак доходів фізичних осіб доповнять новими ознаками.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%