Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Наверх
Курс НБУ
 

Законопроект про автотранспорт - норми безпеки й штрафи не змінюватимуться

Понедельник, 09 Сентябрь 2013 11:20

 

Документ узгоджено з усіма громадськими асоціаціями та організаціями

Громадські обговорення нової редакції Закону «Про автомобільний транспорт» наближаються до завершення - на сьогодні узгоджено практично усі норми щодо регулювання галузі, прописані у проекті. Про це у рамках ІІ Всеукраїнського автотранспортного форуму розповів Директор департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури України Дмитро Петухов, йдеться у повідомленні Міністерства інфраструктури.

«Законопроект на 97% узгоджено з усіма громадськими асоціаціями та організаціями. Майже два роки Робоча група відпрацьовувала положення нового законодавства, і зараз, після завершення процедур погодження із центральними органами виконавчої влади, проект документу буде передано до Кабінету Міністрів й далі до Верховної Ради. Ми сподіваємося, що невдовзі новий Закон приймуть і галузь розвиватиметься за вдосконаленими нормами організації роботи автотранспортників», - зазначив Дмитро Петухов.

Директор Департаменту автомобільного транспорту нагадав, що законопроект розроблено з урахуванням практики Євросоюзу - головні нововведення стосуються принципів допуску до ринку перевезень, персоналу, що надає послуги на атотранспорті, контролю регулярних перевезень та системи управління безпеки перевезень.

Також Дмитро Петухов повідомив, що у законопроекті враховані пропозиції Всеукраїнської асоціації автоперевізників щодо компенсації збитків від перевезень пільгових категорій пасажирів, проведення єдиної тарифної політики, взаємовідносин між перевізниками та автостанціми тощо.

Під час круглого столу за участю членів ВААП у ході Всеукраїнського автотранспортного форуму було обговорено низку позицій, змінених у документі після громадських обговорень. Учасники засідання вкотре дискутували щодо підвищення штрафів, терміну «нерегулярних перевезень», вимог до конкурсу, форми договору, сертифікації транспортних засобів тощо. Усі нові зауваження зафіксовано і буде винесено на опрацювання Робочої групи. За словами начальника відділу внутрішніх перевезень Департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Володимира Баліна, перевізники зможуть ознайомитися з остаточною редакцією законопроекту ще перед поданням до Кабінету Міністрів, а поки що прийняття пропозицій триває. Водночас Володимир Балін наголосив, що норми безпеки перевезень - обов'язкові паски безпеки, обмежувачі швидкості, тахографи - не змінюватимуться. Не переглядатимуться й штрафи. «Держава не має права заощаджувати на безпеці перевезень пасажирів», - підкреслив він.

Окремо законодавчо у сфері пасажирських автоперевезень буде винесено діяльність служб таксі. Тобто нова редакція проекту Закону «Про автомобільний транспорт» не містить положень по роботі таксистів. Регулювати сферу таксомотрних перевезень буде Закон «Про перевезення на таксі», проект якого наразі проходить громадські обговорення. Професійна спілка таксистів України під час ІІ Всеукраїнського автотранспортного форуму підтвердила своє рішення підтримати цей законопроект.

«Перевезення автомобільним транспортом - найзатребуваніші. Завдання Міністерства при розробці нормативно-правових документів створити передумови безпеки і комфорту пасажирів та економічно ефективної діяльності перевізників», - підсумував Дмитро Петухов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%