Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Греф відзвітував про рекордний прибуток Сбербанку за всю історію

Вівторок, 27 вересня 2016 10:15

Голова Сбербанку (№10 у рейтингу надійності банків Forbes) Герман Греф доповів прем'єр-міністру Дмитру Медведєву про рекордний прибуток, отриманий найбільшою російською кредитною установою, за перші вісім місяців поточного року, повідомляє Forbes.ru з посиланням на прес-службу уряду Росії.

«Навіть в такий непростий період часу ми за перші вісім місяців заробили 322 млрд рублів чистого прибутку», - повідомив Греф Медведєву. Він зазначив, що очікування банку до кінця року поки дуже позитивні, але не став уточнювати прогноз по прибутку за 2016 рік. Голова Ощадбанку пояснив, що боїться прогнозувати, адже в макроекономічної ситуації може статися все що завгодно, а банкіри завжди дуже забобонні.

За період з січня по серпень 2016 року чистий прибуток Сбербанку за РСБО склав 322,8 мільярда рублів, що майже в три рази вище показника перших восьми місяців 2015 року (112 млрд рублів). У серпні Сбербанк отримав чистий прибуток у розмірі 47,8 мільярда рублів. За аналогічний період минулого року вона дорівнювала 19,6 млрд рублів.

На зустрічі з Медведєвим Греф відзначив хорошу динаміку в 2016 році за споживчими кредитами. Приватним клієнтам з січня по серпень Сбербанк видав кредитів на 980 мільярдів рублів (на третину більше, ніж за вісім місяців минулого року). Корпоративним клієнтам були видані кредити на 5,4 трлн рублів (в 1,5 рази більше, ніж за той же період 2015 року).

«З другого півріччя значно ожила динаміка по іпотечному кредитуванню, це дуже позитивний фактор», - підкреслив глава Сбербанку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%