Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінфін посилює закон про закордонні рахунки росіян

Вівторок, 27 вересня 2016 11:02

Відповідно до законопроекту, громадяни РФ повинні звітувати про свої рахунки в закордонних банках незалежно від терміну проживання за кордоном. Очікується, що зміни вступлять в силу в 2018 році - повідомляє DW.

Росіян, які проживають за кордоном, зобов'яжуть звітувати про рахунки в зарубіжних банках. Відповідно до законопроекту міністерства фінансів, громадяни Росії повинні повідомляти про відкриття рахунків у закордонних банках і щорічно звітувати про рух коштів за цими рахунками незалежно від терміну проживання в іншій країні.

Текст законопроекту був опублікований на Федеральному порталі проектів нормативних правових актів і в даний час знаходиться на стадії публічних обговорень та антикорупційної експертизи. Очікується, що новий закон вступить в силу з січня 2018 року. В цьому випадку росіяни, які понад рік проживають за кордоном, повинні будуть до 1 березня повідомити податкові органи РФ про свої відкриті і закриті рахунки в закордонних банках.

Відповідно до чинного закону, росіяни зобов'язані звітувати про свої закордонні рахунки тільки протягом першого року проживання за кордоном. Після цього терміну вони більше не вважаються валютними резидентами РФ. Повідомляється, що зміни в законі торкнуться не менше двох мільйонів чоловік. Саме стільки росіян перебувають на консульському обліку в різних країнах, повідомляє РБК з посиланням на дані, надані Центрвиборчкомом РФ в серпні 2016 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%