Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

SMS-оплату за проїзд введуть в автобусах Астани, Казахстан

Вівторок, 21 серпня 2018 17:51

В Астані для оплати проїзду в міському громадському транспорті введуть кобрендингові банківські карти та SMS-оплату, передає "Казінформ" з посиланням на прес-службу «Астана LRT».

«Найближчим часом планується запуск кобрендингових карт. Це дасть пасажирові наступна перевага - замість двох карт, пасажир буде тримати одну карту (дуальний чіп) при собі. У користувачів не буде необхідності в обов'язковому порядку купувати транспортні карти. Вони зможуть отримувати дуальні карти в банках, де обслуговуються », - повідомили в організації.

В рамках пілотного проекту перші 3-5 тисяч карт будуть запущені спільно з Євразійським банком. Надалі планується запуск і в інших банках. Крім того, незабаром у користувачів громадського транспорту столиці з'явиться додаткова можливість віддаленого поповнення транспортної карти через мобільний телефон. Клієнти стільникових операторів Beeline та Kcell / Active зможуть поповнити баланс, відправивши на спеціальний короткий номер SMS з номером транспортної карти та сумою оплати. Дані кошти спишуться з балансу телефону і надійдуть на баланс карти. Також стане доступним поповнення через сайти Beeline і Kcell / Active, включаючи мобільний додаток і мобільні версії порталів (для оплати через смартфони).

Також стане доступним віддалене поповнення через інтернет-банкінг АТ «Євразійський банк», АТ «CapitalBank Kazakhstan» і термінали АТ «Євразійський банк».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%