Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МВФ назвав 5 кращих економік в 2013р.

Понеділок, 30 грудня 2013 11:52

МВФ зафіксував найбільший обсяг інвестицій, зростання ВВП, найвищий дохід на душу населення і мінімальний державний борг

Міжнародний валютний фонд опублікував список держав з найкращими економічними показниками за 2013р.

 

 Бруней

Перевага: мінімальний державний борг

Показник за 2013р.: 2,4%

Крихітна ісламська держава на південному сході Азії черпає багатства з запасів нафти і газу. Рівень життя 400 тис. громадян країни досить високий. Вони не платять податок на прибуток і займають друге місце по доходу на душу населення в Південно-Східній Азії. Правитель країни, султан Хассанал Болкіах, вважається одним з найбагатших людей у світі.

Однак енергетичні багатства держави швидко виснажуються. Бруней намагається знизити свою залежність від нафти, розвиваючи такі сектори економіки, як банківська справа та туризм.

 Екваторіальна Гвінея

Перевага: найбільший обсяг інвестицій у відсотках від ВВП

Показник за 2013р.: 61.3%

Відкриття нафтових родовищ в 1990-ті роки змінили економіку країни, побудовану на сільському господарстві. Корисні копалини залучили в державу потужний потік інвестицій. На сьогоднішній день нечисленний народ на західному узбережжі Африки має найвищий дохід на душу населення на континенті.

Екваторіальна Гвінея експортує сиру нафту в Північну Америку, Європу та Азію. Природний газ, в основному, поставляють до Японії.

Приплив іноземних грошей в енергетичному секторі допоміг поліпшити основну інфраструктуру в країні, хоча держава як і раніше бореться з такими соціальними проблемами, як бідність і високі показники захворюваності.

 Південний Судан

Перевага : зростання ВВП

Показник за 2013р.: 24.7%

Південний Судан формально відокремився від Судану в 2011р. Зараз країна перебуває на межі громадянської війни. Ситуація загострилася після спроби вчинити державний переворот в грудні 2013р.

У 2013р. в країні відновили видобуток нафти, після того, як Судан змусив припинити виробництво на деякий час. Це призвело до швидкого зростання економіки, яка майже повністю залежить від нафтових доходів.

Однак за оптимістичними перспективами зростання ховаються проблеми слаборозвиненої африканської країни.

 США

Перевага: найбільша економіка

Показник за 2013р.: $16,7 трлн.

Америка як і раніше є найбільш розвиненою економікою в світі. Згідно з прогнозами, в 2013р. ВВП зросте до $16,7 трлн. Цей показник майже в два рази перевершує ВВП другої за величиною економіки в світі - Китаю, який оцінюється в $8,94 трлн.

Цього року темпи відновлення американської економіки дозволили ФРС почати скорочення програми стимулювання. Незважаючи на це, багато американців поки не відчули переваг економічного підйому. Основними проблемами населення залишаються безробіття, повільне збільшення зарплат і підвищення процентних ставок по кредитах.

 Люксембург

Перевага: найвищий дохід на душу населення

Показник за 2013р.: $110,573 тис.

Вже другий рік поспіль Люксембург стає державою з найвищим рівнем ВВП на душу населення.

Крихітна європейська країна займає перше місце завдяки своїй невеликій чисельності населення і стабільній економіці. Вона випереджає навіть Катар, багатий енергетичними ресурсами. Там дохід на душу населення становить $104,655 тис.

Рівень життя в Люксембурзі дуже високий. Очікується, що зростання економіки в 2013р. випередить показники більшості європейських держав.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%