Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мільйон безробітних американців залишиться без допомоги

Понеділок, 30 грудня 2013 13:15

Конгрес США не подовжив дію пільг до зимових свят

У суботу, 28 грудня, закінчився термін дії федеральної програми допомоги безробітним. Законодавці не змогли домовитися про продовження пільг, оскільки Конгрес США припинив роботу на час зимових свят.

Колишній президент США, Джордж Буш, представив план допомоги безробітним в 2008р. на початку рецесії. У рамках цієї програми безробітні мали отримувати середню щомісячну допомогу в розмірі $1,16 тис. до 73 тижнів. Влада заснувала фінансову допомогу, щоб підтримати тих громадян США, які втратили свої робочі місця під час економічного спаду.

У Білому домі впевнені, що ця схема допомогла мільйонам американських сімей, захистивши їх від бідності. Проте, багато республіканців стверджують, що щорічна програма обходиться країні занадто дорого - $25 млрд.

Президент США, Барак Обама, обіцяє домагатися поновлення програми після того, як Конгрес відновить свою роботу на початку січня. Він звернеться до законодавців з проханням негайно обговорити нагальну економічну проблему в присутності представників обох партій.

За оцінками, 1,3 млн. чоловік перестануть отримувати надзвичайну допомогу з безробіття. Крім цього, наступного року мільйони американців постраждають від скорочення державних пільг, які мають затверджуватися кожні півроку.

Незважаючи на те, що в листопаді був зафіксований найнижчий рівень безробіття за останні п'ять років - 7%, в ​​довгостроковій перспективі брак робочих місць залишається проблемою для американської економіки. На даний час 4,1 млн. американців є безробітними протягом шести місяців або довше.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%