Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Найстаріший в світі банк знаходиться на межі колапсу

Понеділок, 30 грудня 2013 14:40

Банку необхідно збільшити капітал

Брак фінансування найстарішого банку в світі - італійського Banca Monte dei Paschi di Siena (MPS) може призвести до того, що установу націоналізує влада, повідомляє Reuters.

Найстаріший банк у світі потребує інвестицій, щоб погасити державний кредит на суму 4,1 млрд. євро, який він отримав на початку цього року. Зараз керівництво банку прикладає всі зусилля, для того, щоб уникнути націоналізації і налагодити роботу після збитків, який завдала боргова криза єврозони.

Збільшення капіталу банку є частиною жорсткого плану реструктуризації, узгодженого з Європейською комісією, і необхідного для отримання фінансової допомоги. В рамках цього договору, Banca Monte зобов'язався збільшити капітал на 2,5 млрд. євро та призупинити роботу 400 відділень до кінця 2014р. До 2015р. фінансова установа повинна скоротити штат співробітників на 4 тис. чоловік і зменшити зарплати топ -менеджерів. Віце-президент єврокомісії вважає, що ці заходи допоможуть вирішити основні проблеми банку.

Керівництво банку сподівалося отримати прибуток від емісії. Однак акціонери перенесли проект на 3 млрд. євро ($ 4 млрд.), який був запланований на січень 2014р. Очікується, що організація почне розміщувати додаткові цінні папери з 12 травня 2014р.

Прес-секретар казначейства Італії сказав, що пріоритетом уряду є повернення коштів, які були виділені банку, платникам податків. Він стверджує, що країна не зацікавлена ​​в націоналізації банку. Казначейство буде продовжувати заохочувати всі сторони, що беруть участь в пошуку рішення проблеми.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%