Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Банк Астани усунули від торгів валютою на біржі

П'ятниця, 14 вересня 2018 16:55

Як пише Sputnik, банк Астани відсторонений від участі в торгах іноземною валютою на Казахстанській фондовій біржі KASE. Таке рішення було прийнято правлінням біржі 13 вересня.

"Цим же рішенням правління з 13 вересня 2018 року призупинено дію статусу АТ" Банк Астани "клірингового учасника за категорією" кліринговий учасник валютного ринку "", - повідомляється на сайті KASE.

Крім того, повідомляється, що Нацбанк наказав фінінституту не укладати з фізичними особами нові договори банківського рахунку до 28 вересня 2018 року. Це було зроблено для недопущення збільшення прострочених зобов'язань банку перед вкладниками. Про це на своїй сторінок у Facebook написав начальник управління у справах захисту прав споживачів фінансових послуг та зовнішніх комунікацій Національного банку Казахстану Олександр Терентьєв.

У Фінрегулятора повідомили, що банк зазнає труднощів із забезпеченням достатнього рівня ліквідності та систематично порушує законодавство Казахстану в частині невиконання договірних зобов'язань по платіжним і перекладним операціям.

Шостого вересня вкладники банку стали в столичний філія з вимогою повернення грошей. Клієнти фінансового інституту заявили, що банк негласно продовжив тимчасові обмеження на зняття коштів до 30 вересня. Тепер ця сума дорівнює 50 тисячам тенге, проте інформація про це на сайті Банку Астани відсутня.

Нагадаємо, 18 квітня глава держави Нурсултан Назарбаєв зазначив, що Банк Астани, Qazaq banki і Ексімбанк мають "жахливі" фінансові показники. За словами президента Казахстану, це відбувається тому, що "акціонери погано керували, заборгували та не могли відповісти своїм вкладникам".

Пізніше Нацбанк Казахстану призупинив дію ліцензії Банку Астани на приймання депозитів фізичних осіб і відкриття банківських рахунків терміном до 29 серпня включно. Фінрегулятор відзначав, що це викликано неналежним виконанням договірних зобов'язань по платіжним і перекладним операціям.

Банк Астани змушений був встановити тимчасові обмеження до 31 серпня на проведення операцій безготівкової оплати фізичними особами по картах і зняття готівки в банкоматах. Потім фінінститут ввів обмеження на перекази між рахунками та зняття грошових коштів з депозитів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%