Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстан планує у листопаді врегулювати спір з акціонерами Карачаганака

П'ятниця, 21 вересня 2018 11:40

Представники італійської компанії Eni вважають, що для розвитку проекту "Карачаганак" Дуже сприятливий момент.

Глава фонду національного добробуту "Самрук-Казина" Ахметжан Єсимов прийняв представників італійської нафтогазової компанії Eni, пише sputniknews.kz.

Між Казахстаном і підрядником Карачаганакского проекту є розбіжності, пов'язані з калькуляцією частки з розподілу продукції.

Казахстан переніс на 2018 рік врегулювання питання по Карачаганак

В ході зустрічі сторонами було відзначено прогрес в питанні врегулювання спору по Карачаганакське проекту, що триває з 2012 року. Директор з розвідки і видобутку Eni Антоніо Велла подякував Ахметжан Есімова за увагу і прийняті зміни з даного питання.

"У листопаді поточного року планується підписання угоди про врегулювання суперечок за проектом", - йдеться в прес-релізі держфонду.

Антоніо Велла вважає, що для розвитку проекту "Карачаганак" Дуже сприятливий момент.

"На даний момент у всьому світі спостерігається зростання цін на нафту разом з падінням обсягу видобутку. Ми повинні скористатися цим. Наша компанія планує активізувати інвестування в казахстанські проекти", - сказав Велла.

Горбань: КТК приросте Кашагане

В ході зустрічі представники Eni підкреслили, що італійська компанія також зацікавлена ​​у співпраці з Казахстаном у сфері розвитку зеленої енергетики. Так, на даний момент сторонами ведуться переговори з будівництва вітрової електростанції в Актюбінської області та інвестування проекту сонячної електростанції "Бурхливий" в Жамбилська області.

Також сторони обговорили перспективи співпраці за такими напрямками: будівництво газопереробного заводу, надрокористування в родовищах Ісатай і Абай в Каспійському морі, а також розвиток поновлюваних джерел енергії.

Карачаганакське газоконденсатне родовище розташоване в Аксайському районі Західно-Казахстанської області. Розробкою і освоєнням родовища займається консорціум Karachaganak Petroleum Operating BV, в який входять British Gas (29,25%), ENI (29,25%), Сhevron (18%), "Лукойл" (13,5%) і АТ "Національна компанія "Казмунайгаз" (10%).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%