Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

США налаштовані на зниження своєї залежності від міжнародних організацій

П'ятниця, 21 вересня 2018 12:43

Адміністрація американського президента Дональда Трампа домагається більшої незалежності США від міжнародних організацій і буде ігнорувати невдоволення інших держав зі цього приводу. Про це заявила в четвер в інтерв'ю телеканалу Fox News постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі, передає УНН.

Хейлі попросили прокоментувати публікацію в інтернет-виданні Business Insider, в якій стверджувалося, що в ООН вкрай незадоволені низкою кроків адміністрації Трампа, зокрема виходом США з Ради ООН із прав людини, політикою щодо Ірану і з питання Палестини. У матеріалі зазначалося, що багато держав, які входять у всесвітню організацію, “втомилися від залякування з боку Америки та її небажання йти на компроміс”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США знову урізали фінансову допомогу Палестинській автономії

“Вони втомилися, тому що ми говоримо правду, вони втомилися, тому що ми знову виявляємо силу, вони втомилися, тому що ми не дозволимо міжнародним організаціям наказувати Сполученим Штатам робити те, що вони від нас хочуть, — сказала постпред США при ООН. — Ми будемо робити те, що найкращим чином відповідає інтересам американців”.

За твердженням Хейлі, саме цим принципом керувався Трамп, коли оголосив про вихід США з Паризької кліматичної угоди, Спільного всеосяжного плану дій, а також визнавши Єрусалим столицею Ізраїлю. “Ні, я не очікую, що всі країни будуть ставитися до нас з любов’ю за те, що ми робимо”, — констатувала постпред США при ООН. Вона підкреслила, що США “не мають наміру вибачатися за це”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть повернутися до Паризької кліматичної угоди - Трамп

Нагадаємо, 19 червня постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що її країна виходить із РПЛ. Раніше Вашингтон неодноразово критикував Раду. Американська влада, зокрема, звинувачувала цей орган у необ’єктивності при оцінці “послужного списку” США та Ізраїлю в сфері прав людини.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%