Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Болтон пообіцяв створити нову структуру кібербезпеки США

П'ятниця, 21 вересня 2018 13:29

Помічник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон пообіцяв ввести нову стратегію США в області кібербезпеки, затверджену президентом Дональдом Трампом, націлену на недопущення диверсій проти Сполучених Штатів та яка буде періодично коригуватись, щоб бути актуальною та враховувати мінливі реалії. Такі пояснення дав на брифінгу для журналістів помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон, повідомляє УНН.

“Ми будемо реагувати як захисними, так і наступальними засобами на діяльність у кіберпросторі будь-якої іноземної держави, спрямовану проти Сполучених Штатів”, — заявив Болтон, конкретизувавши завдання нового документа. “Ми не домагаємося нагнітання ворожих дій. Ми маємо намір створити потужну структуру стримування, здатну переконати супротивника не завдавати удару першим”, — продовжив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ посилить захист кібербезпеки в енергетиці

Помічник президента також запевнив, що простим американцям, включаючи підприємців, не варто побоюватися випадково стати об’єктом наступальних кібероперацій спецслужб США. “Мова йде про дії проти наших зарубіжних недругів. У цьому і полягає весь сенс, який не має ніякого відношення до внутрішньої ситуації. Факт полягає в тому, що недоторканність особистого життя багатьох американців знаходиться під загрозою”, — повідомив помічник президента США зазначивши, що не варто вдаватися до ілюзій стосовно того, що проблему можна вирішити, прийнявши певні захисні заходи.

“Історія конфліктів говорить про те, що захисні заходи і наступальні контрзаходи розвиваються в часі і не зупиняються”, — пояснив Болтон, порівнявши нову стратегію в області кібербезпеки США з живим організмом. “Ми будемо періодично переглядати її, щоб вона залишалася актуальною”, — резюмував помічник президента США з питань національної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник Трампа виступив за кібератаки у відповідь на втручання у вибори

Документ скасовує обмеження, накладені попередньою адміністрацією Барака Обами на кібероперацій Сполучених Штатів наступального характеру. “Це відповідає 1642 закону про санкціонування в області національної оборони, який робить акцент на операціях проникнення з боку Китаю, Росії, Ірану та Північної Кореї”, — пояснив Болтон. Він інформував про оптимізацію апарату Ради національної безпеки при Білому домі з метою ліквідації дублювання функцій різними посадовими особами.

Як повідомляв УНН, президент США Дональд Трамп підписав указ про санкції проти будь-яких країн або окремих осіб, які втручатимуться в американські вибори.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%