Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Газпрому у 2019 році вилучать до бюджету 9 млрд рублів недоплачених акцизів, Росія

П'ятниця, 21 вересня 2018 12:50

Газпром у зв'язку з уточненням податкових декларацій у 2019 році повинен буде додатково перерахувати до федерального бюджету 8 млрд 780,4 млн руб. Про це йдеться в пояснювальній записці до проекту бюджету РФ на 2019-2021 роки, пише interfax.ru.

Документ опублікований на сайті Російської тристоронньої комісії з регулювання соціально-трудових відносин (РТК).

В частині розрахунків прогнозованих доходів федерального бюджету від надходжень акцизів на найближчі трилітки вказуються, зокрема, потенційні втрати від зміни ставок акцизів в рамках податкового маневру для прямогонного бензину, розрахунки від зміни специфічних ставок акцизів на нафтопродукти. При цьому в розділі "інше" вказується, що у 2019 році прогнозується повернення до федерального бюджету РФ частини сум акцизу на природний газ, раніше перерахованих ПАТ "Газпром" у зв'язку з уточненням податкових декларацій, в розмірі 8 млрд 780,4 млн руб.

У Мінфіні відмовилися коментувати суть запропонованих змін.

На початку липня Держдума схвалила запропоновані урядом поправки до Податкового кодексу, за якими для "Газпрому" тимчасово (з 1 вересня до 31 грудня 2018 роки) був підвищений коефіцієнт розрахунку податку на видобуток корисних копалин (ПВКК). За словами заступника голови Мінфіну Іллі Труніна, тимчасове підвищення ПВКК було необхідно для компенсації випадаючих доходів федерального бюджету в розмірі 72 млрд рублів, які виникли через неповної сплати компанії дивідендів за 2017 рік.

Вносячи пропозицію про підвищення ПВКК з 1 вересня 2018 року, Трунин пояснив, що міра по вилученню коштів у "Газпрому" через короткострокове підвищення ПВКК може застосовуватися і згодом, якщо компанія знову буде приймати рішення про виплату дивідендів у сумі менш як 50% від чистого прибутку за МСФЗ.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%