Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Анонімні грошові перекази можуть заборонити в Казахстані

Середа, 26 вересня 2018 17:43

У Казахстані під заборону можуть потрапити анонімні грошові онлайн-переклади. Як пояснив глава МВС Калмуханбет Касимов, це допоможе в боротьбі з наркодилерами, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«Наркотики розповсюджуються і через інтернет. Зараз ми спеціально працюємо. Є доручення від Адміністрації Президента. Воно надійшло до нас і в Нацбанк, для того щоб QIWI-гаманці прибрати », - повідомив журналістам міністр внутрішніх справ Калмуханбет Касимов після засідання мажилісу.

За даними глави МВС, всередині Казахстану анонімно дозволяється перераховувати до 10 МРП (24 тис. Тенге). «Ми вважаємо, що це неправильно. Всі рахунки повинні виходити тільки з іменами. Тому ми зупинимо анонімну торгівлю в інтернеті », - запевнив міністр.

У той же час він зазначив, що інтернет-торгівля наркотиками робить дилерів фактично невразливими. «Вони (наркодилери. - Ред.) Знають, що поліційні залучають тільки тоді, коли на місці злочину ловлять людини. Тому вони через Telegram повідомляють і потім ходять, розкидають в різних місцях (наркотичні засоби. - Ред.). І якщо ми вистежимо, то продавця ми не затримаємо, а візьмемо споживача. Це не зовсім остаточна боротьба. Десь на стінах пишуть адреси сайтів », - пояснив Калмуханбет Касимов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%