Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Астана та Пекін домовилися про реалізацію 11 нових проектів

Середа, 26 вересня 2018 11:50

Між Казахстаном і Китаєм досягнута домовленість про спільну реалізацію нових 11 проектів на суму 1,9 млрд доларів. Про це стало відомо в ході робочої поїздки першого заступника прем'єр-міністра Аскара Мамина в Пекін (КНР), повідомляє прес-служба глави уряду, пише kapital.kz.

Аскар Мамін провів переговори із заступником прем'єра Держради КНР, співголовою Комітету зі співробітництва РК-КНР Хань Чженом, а також провів ряд двосторонніх зустрічей з керівниками найбільших інвестиційних, фінансових, промислових, будівельних, транспортно-логістичних корпорацій з питань реалізації спільних інвестиційних проектів.

«Між Казахстаном і Китаєм досягнутий високий рівень співробітництва по всьому спектру двосторонніх відносин. Сполучення програм "Нұрли жол" і "Економічний пояс Великого Шовкового шляху" забезпечують високий рівень інвестиційного співробітництва між двома країнами », - підкреслив Аскар Мамін.

Він зазначив, що КНР є одним з основних торговельних партнерів Казахстану. Зовнішньоторговельний оборот між країнами у 2017 році збільшився більш ніж на 30%. Висока динаміка, яка характерна для 2018 року, дозволить досягти завдання, поставленого главами двох держав - довести обсяг товарообігу до 20 млрд доларів.

На сьогодні Казахстан і Китай реалізують 51 спільний проект у сфері промисловості, транспорту і логістики на суму близько 28 млрд доларів. Успішна реалізація цих проектів дозволить створити ряд масштабних виробництв, чия продукція буде поставлятися на провідні світові ринки.

В рамках робочої поїздки в КНР підписано ряд документів:

• акімат Костанайської області, АТ НК «Kazakh Invest» і HKC Corporation Limited підписали Дорожню карту щодо реалізації проекту «Будівництво заводу з виробництва телевізорів на території ІЗ м. Костанай на 2018-2019 рр.». Будівництво заводу з випуску телевізорів в Костанай почнеться вже в поточному році. Планована потужність - 3 млн одиниць на рік. Плановані інвестиції на початковому етапі - 50 млн доларів. Цільовий ринок збуту продукції - країни СНД;

• НК «ҚТЖ», Huawei International Co. і Ili Baitexing Commercial Trading Co. підписали Угоду про розвиток електронної комерції.

• АТ «Агромаш Холдинг KZ», Lovol Heavy Industry, НК «Kazakh Invest» і YTO підписали Дорожню карту щодо реалізації проекту «Виробництво сільськогосподарської та дорожньо-будівельної техніки».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%