Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Казахстанці скупили у Нацбанку майже все золото для населення

Четвер, 27 вересня 2018 16:55

Як пише Sputnik, казахстанці скупили майже всі золото в злитках за програмою продажу дорогоцінного металу населенню, повідомив на прес-конференції в Алмати голова Національного банку Даніяр Акишев.

"У травні 2017 року Національний банк запустив програму з продажу та викупу мірних злитків аффінированного золота для населення. У рамках програми реалізуються мірні злитки вагою 10, 20, 50 і 100 грамів. На сьогодні банками продано понад 175 кілограмів золота. Фактично, трохи більше , ніж за рік ми продали майже всі золоті злитки, тому що, коли починали цю програму, оголошували, що 180 кілограмів ми таргетуємо. Але трохи більше, ніж за рік ми все продали ", - розповів Акішев.

За його словами, бачачи успіх програми, зараз обговорюється можливість збільшення обсягу аффінированного золота для продажу населенню. Крім того, Акішев розповів про те, що будь-який бажаючий може купити золотий злиток куди більшої маси.

"Також я хотів би відзначити, що підприємства і населення мають можливість купити в Нацбанку також і стандартні злитки аффінированного золота вагою 12-13 кілограмів, які зберігаються в сховищі Національного банку. Порядок затвердили, кожен може купити. Але зрозуміло, що вартість цього злитка дуже велика, тому ми не розраховуємо на масовість цієї операції ", - пояснив глава Нацбанку.

Він розповів про нововведення: мірними злитками золота можуть торгувати та небанківські обмінні пункти - якщо зацікавляться.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%