Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

До 2022 року Казахстан залучить $ 118 млрд прямих інвестицій

П'ятниця, 28 вересня 2018 11:50

До 2022 року Казахстан залучить 118 млрд доларів прямих іноземних інвестицій, з них 24,6 млрд доларів складуть прямі іноземні інвестиції, орієнтовані на ефективність. Про це говорили на Форумі високого рівня «По просуванню торгівлі та інвестицій з метою розвитку: Євразійський погляд», повідомляє прес-служба міністерства національної економіки, пише kapital.kz.

Форум організувало Міністерство національної економіки Республіки Казахстан в партнерстві з групою СОТ «Друзі в області сприяння інвестиціям з метою розвитку». Мета зустрічі - просування діалогу за новими правилами СОТ в області сприяння інвестиціям: підвищення прозорості та передбачуваності інвестиційних заходів, спрощенню та прискоренню адміністративних процедур і вимог. Форум дав можливість познайомити членів СОТ з інвестиційними можливостями та досвідом Казахстану у сфері залучення інвестицій.

Відкриття заходу відбулося за участю Прем'єр-Міністра Казахстану Бакитжана Сагінтаева і Генерального директора СОТ Роберту Азеведо.

У роботі форуму також взяли участь спікери «круглого столу» щодо вступу до СОТ, який проходив в столиці Казахстану попередні два дні. Серед учасників міністри та глави делегацій з 40 країн-членів СОТ і країн-спостерігачів СОТ (з СНД, регіону Азії, Східної Європи та країн Близького Сходу). Нагадаємо, Казахстан вступив до Світової організації у 2015 році.

Для поліпшення інвестиційного клімату в Казахстані на постійній основі проводяться реформи, удосконалюється інфраструктура для залучення інвестицій. З 2016 року діє принцип «Єдиного вікна» для всіх інвесторів і відкриті регіональні офіси по обслуговуванню інвесторів у всіх 16 областях країни. Протягом 20 років діє Рада закордонних інвесторів при Президентові Республіки Казахстан, Рада по поліпшенню інвестиційного клімату при Прем'єр-Міністрі, впроваджені інститути інвестиційного та бізнес-омбудсмена. Дані заходи дозволили Казахстану зайняти в рейтингу Світового банку «Легкість ведення бізнесу» 35-е місце.

Як уже зазначалося, 26-27 вересня в Астані експерти з різних країн взяли участь у сьомому «круглому столі» щодо приєднання до Світової організації торгівлі. Під час таких заходів учасники СОТ обговорюють вступ нових членів в торговельну систему, діляться досвідом як безболісно і з більшою вигодою пройти процес інтеграції. В Астані подібна зустріч відбулася в перший раз.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%