Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Помер американський мільярдер і філантроп

Середа, 10 жовтня 2018 09:49

Алекс Спанос почав кар'єру з різноробочого в ресторані свого батька-іммігранта. А в 2018 році статок його сім'ї оцінювали в 2,4 млрд доларів.

Американський девелопер, мільярдер і філантроп Алекс Спанос помер у вівторок, 9 жовтня, на 96 році життя. Про це повідомляє газета The San Diego Union-Tribunе з посиланням на заяву команди з американського футболу Los Angeles Chargers, яку Спанос купив в 1984 році, пише Кореспондент.

"У нас немає слів, які можуть адекватно висловити наше горе, пов'язане з його смертю. Ми будемо продовжувати шанувати його спадщину, присвячуючи себе зміні життя суспільства і всієї нашої країни", - йдеться в повідомленні команди.

Алекс Спанос був яскравим представником ідеї "американська мрія": починаючи з різноробочого в ресторані свого батька-іммігранта з Греції, в 27 років він позичив гроші в банку і відкрив власний ресторанний бізнес, який через п'ять років приніс йому перший мільйон. У 1960 році Спанос заснував девелоперську компанію A. G. Spanos Construction Co., а в 2005 році зайняв 320 місце в списку журналу Forbes серед 400 найбагатших американців зі статком у 1,1 млрд доларів США. У 2018 році видання оцінило статок Спаноса і його сім'ї в 2,4 млрд доларів США.

Дружина Алекса Спаноса Фей померла в серпні цього року у віці 92 років. У 1994 році мільярдер передав управління сімейним бізнесом своїм чотирьом дітям через розвиток деменції.

Раніше повідомлялося, що в Китаї судять мільярдера за підозрою в махінаціях. А в Лас-Вегасі (США) поліція заарештувала мільярдера і співзасновника компанії із розробки напівпровідникової продукції Broadcom Генрі Ніколаса III. Чоловіка підозрюють у торгівлі та розповсюдженні наркотиків: героїну, кокаїну, метамфетаміну та екстазі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%