Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Google оскаржила рішення ЄК оштрафувати її на 4,34 млрд доларів США

Середа, 10 жовтня 2018 09:56

Компанія Google оскаржила винесене в липні Єврокомісією рішення оштрафувати її на 4,34 млрд доларів США за порушення антимонопольного законодавства ЄС у сфері інтернет-пошуку на мобільних пристроях. Про це повідомляє УНН із посиланням на The Wall Street Journal.

Як зазначає видання, в Google відмовилися розкрити подробиці щодо того, які аргументи привела компанія в підтримку своєї позиції. Представники американської корпорації у відповідь на дане питання лише послалися на стару заяву Google про те, що доступність операційної системи Android сприяє підвищенню конкуренції на ринку мобільних пристроїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Google таємно відвідав Пентагон після відмови компанії від контракту на БПЛА

У публікації наголошується, що подача апеляції на даному етапі не означає, що Google може не виконувати винесене в липні рішення ЄК. Відведений на це американській компанії термін закінчується в кінці жовтня. У разі невиконання Google вимог комісії сума штрафу буде збільшуватися з кожним днем.

ЄК 18 липня оголосила про рішення оштрафувати Google на 4,34 млрд доларів США за порушення антимонопольного законодавства Євросоюзу в сфері інтернет-пошуку на мобільних пристроях. Як заявила єврокомісар із конкуренції Маргрете Вестагер, Google “порушила антимонопольне законодавство ЄС, зобов’язавши виробників пристроїв під Android продавати їх тільки із встановленим власним браузером та системами пошуку”. За її словами, Google платить виробникам мобільних пристроїв під Android, щоб гарантувати відсутність встановлених на них альтернативних пошукових систем і браузерів. З точки зору ЄК, подібна практика зміцнила домінування Google в сфері послуг з надання загального пошуку в інтернеті, обмежила здатність інших мобільних браузерів конкурувати з Chrome і перешкодила появі інших операційних систем.

У Google ще в липні заявили про намір оскаржити рішення Єврокомісії.

Як раніше інформував УНН, корпорація Google має намір згорнути роботу своєї соцмережі Google+ після виявлення програмного недоліку, який міг привести до витоку особистих даних сотень тисяч користувачів. У блозі підкреслюється, що хоча співробітники корпорації в останні роки “доклали багато сил” до доопрацювання соцмережі, вона так і “не була широко визнана звичайними користувачами або розробниками”. Як відзначили в компанії, версію Google+, призначену для широкого загалу, “в даний час мало застосовують”. Близько 90% звичайних користувачів, заходячи у соцмережу, проводять в ній в середньому менше п’яти секунд.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%