Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В ЄС на третину скоротять викиди вихлопних газів до 2030

Середа, 10 жовтня 2018 22:23

У 2030 році нові автомобілі в ЄС будуть викидати на 35% менше СО2, ніж це передбачено нинішніми стандартними лімітами викидів.

У 2030 році зареєстровані в Європейському Союзі нові автомобілі повинні мати на 35% менше вуглекислого газу (СО2) у свої викиди. Відповідне рішення ухвалила Рада Євросоюзу на рівні міністрів з навколишнього середовища на зустрічі в Люксембурзі в середу, 10 жовтня, повідомляє Укрінформ.

"У 2030 році нові автомобілі будуть викидати на близько 35% менше СО2, ніж це передбачено нинішніми стандартними лімітами викидів", - заявила Елізабет Кестігер, федеральний міністр сталого розвитку та туризму Австрії, яка зараз головує в Раді ЄС.

Зазначено, що рішення було підтримане кваліфікованою більшістю - 20 країн висловилися "за", чотири країни були проти, ще чотири - утрималися.

Згідно з рішенням, викиди СО2 від легкових і вантажних автомобілів у 2025 році повинні бути на 15% менше від нинішніх. У 2030 році скорочення викидів вуглекислого газу має становити вже 35% для легкових авто та 30% для вантажівок.

Базою для підрахунку нових цілей повинен стати 2021 рік: у той час середня норма вмісту СО2 у викидах автомобілів повинна становити 95 г діоксиду вуглецю на 1 км (нинішній рівень - 118,5 г СО2 на 1 км).

Крім того, екологічна Рада ЄС погодилася прийняти пропозицію Єврокомісії щодо стимулюючого механізму для автомобілів з нульовими або зниженими викидами, як повністю електричні або гібридні машини. Цільовий показник для таких автомобілів на 20-30 рік піднято до 35% від всього автопарку ЄС.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%