Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Пересівши на таксі, акімат Астани заощадив витрати з бюджету на 60%

Четвер, 11 жовтня 2018 16:52

Як пише Sputnik, в управлінні регенерації міського середовища міста Астани підбили підсумки першого місяця проекту "Таксі".

Проект транспортного обслуговування столичного акімату, реалізований в рамках ДПП, виявився цілком ефективним. Одним з позитивних моментів, відзначили в прес-службі акімату, стала значна економія бюджетних коштів.

"До реалізації проекту витрати на обслуговування акімату становили близько 40 мільйонів тенге в місяць. За підсумками першого місяця, за фактично надані послуги приватному партнеру оплачено 13,5 мільйона тенге. Економія бюджетних коштів за вересень склала понад 60%", - повідомили Sputnik Казахстан в прес-службі акима Астани.

За даними акімату, завдяки підвищенню попиту на послуги таксі, таксопарки стали теж підвищувати якість сервісу, закупивши додатково нові автомобілі та покривши салони старих машин новими чохлами.

Нагадаємо, столичний акімат з цього року перейшов на пілотний проект по використанню таксі замість службових машин, що стало доброю нагодою для автомобільних компаній.

Раніше екс-акім столиці Асет Ісекешев, коментуючи це нововведення, відзначав, що Астана зацікавлена ​​в сильних гравців на транспортному ринку міста. Попри значну кількість автопарків, за його словами, в столиці не вистачало потужностей. Саме тому він запропонував передати великий комунальний автопарк приватним автопаркам на контрактних умовах від п'яти до семи років.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%