Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Де Нацбанк візьме 600 мільярдів тенге: розглядаються засоби пенсійного фонду

Четвер, 11 жовтня 2018 17:57

Як пише Sputnik, Національний банк Казахстану спільно з урядом Казахстану проводить роботу з визначення умов і механізму надання 600 мільярдів тенге для кредитування пріоритетних галузей економіки.

Доручення було дано центральному банку країни особисто главою держави в рамках Послання народу Казахстану "Зростання добробуту казахстанців: підвищення доходів і якості життя".

Зокрема президент заявив про необхідність виділити 600 мільярдів тенге в вигляді довгострокової тенгових ліквідності

"Розглядається можливість використання пенсійних активів ЕНПФ на ринкових умовах, в тому числі суми коштів, які були заплановані, але не повністю використані на інвестиції відповідно до облігаційної програми для банків на 2018 рік на суму 200 мільярдів тенге", - повідомили Sputnik Казахстан в Нацбанку .

На сьогодні за вказаною облігаційної програми для банків на 2018 рік пенсійні активи ЕНПФ інвестовані на ринкових умовах в облігації банків на загальну суму 35 мільярдів тенге з прибутковістю 11,5-12% річних.

"В цілому надання даної ліквідності буде здійснюватися на принципах терміновості, платності та зворотності відповідно до поточними ринковими умовами, і в разі інвестування пенсійних активів дозволить забезпечити вкладникам ЕНПФ отримання реальної дохідності на інвестовані кошти в середньостроковому періоді", - відзначили в прес-службі фінрегулятора .

У Національному банку вважають, що ці інвестиції будуть не тільки прибутковими, але і надійними. Надані кошти будуть спрямовані виключно на реалізацію пріоритетних і рентабельних проектів, відібраних урядом через великі банки другого рівня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%