Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росії близько 1,1 трлн рублів витратять на проект «Цифрова економіка»

Середа, 17 жовтня 2018 10:58

Як пише INTERFAX.RU, на шестирічний проект "Цифрова економіка" будуть виділені 1,08 трлн рублів до 2024 року, повідомляє в середу газета "Комерсант".

Як повідомляє газета, "найдорожчою програмою стане інформаційна інфраструктура - 413,4 млрд руб., Ще 282 млрд буде витрачено на цифрові технології, 226,4 млрд крб.- на цифрове держуправління, 139 млрд крб.- на кадри для цифрової економіки, 18 млрд крб.- на інформаційну безпеку, 1,6 млрд крб.- на підготовку нормативного регулювання ".

За словами глави Мінкомзв'язку Костянтина Носкова, що виступав на форумі "Відкриті інновації", який пройшов в Сколково у вівторок, цифровий нацпроект забезпечить базові умови та інфраструктурні можливості для трансформації інших областей. Він зазначив, що ініціативи в сільському господарстві, промисловості, транспорті та логістиці, а також енергетиці будуть втілюватися профільними відомствами, в той час як в профільні нацпроекти увійдуть програми по цифровізації охорони здоров'я та освіти.

У грудні 2017 року екс-глава Мінкомзв'язку Микола Нікіфоров оцінив реалізацію програми "Цифрова економіка" в 520 млрд руб.

Цифрова економіка

Програма "Цифрова економіка" підготовлена ​​на виконання переліку доручень президента РФ по реалізації послання Федеральним зборам і затверджена розпорядженням уряду РФ від 28 липня 2017 року. Програмою визначено цілі, завдання, напрямки та терміни реалізації основних заходів державної політики щодо створення необхідних умов для розвитку в Росії цифрової економіки, в якій дані в цифровому вигляді є ключовим фактором виробництва у всіх сферах соціально-економічної діяльності. Для управління програмою визначено п'ять базових напрямків розвитку цифрової економіки в Росії на період до 2024 року.

За цим базовими напрямами програми створені центри компетенції та відповідні робочі групи. Центрами компетенцій були визначені, зокрема, держкомпанії "Ростех" і "Росатом" (напрямок по формуванню дослідницьких компетенцій і технологічних заділів), "Ростелеком" (інформаційна інфраструктура) і Ощадбанк (інформаційної безпеки), а також АСД (кадри та освіта) і "Сколково" (напрямок нормативного регулювання).

Центри компетенцій повинні підготувати проекти планів заходів програми "Цифрова економіка" за своїми напрямками. Передбачається, що до кінця жовтня ці плани заходів (узгоджені і допрацьовані) будуть винесені на розгляд правкоміссіі по використанню інформаційних технологій.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%