Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Французькі стартапи прийдуть в Казахстан

Четвер, 25 жовтня 2018 11:54

На думку Дауріо Абаєва, настав час виводити взаємини Франції та Казахстану в технологічну площину, повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

«У той час коли Казахстан реалізовує амбіційну цифрову стратегію, ми хочемо співпрацювати з міністерством інформації та комунікацій з усіх цифровим екосистемам. Даний форум є можливістю торкнутися теми управління, індустріалізації, освіти, охорони здоров'я та фінансів, беручи до уваги найостанніші інновації. Цифровизация є двигуном глибокої зміни в економіці. Цифровизация - не галузям, а революція, трансформація нашої інвестиційної моделі, яка впливає на інновації, споживання і мислення », - сказав посол Франції в Казахстані Філіп Мартіне в ході Франко-казахстанського бізнес-форуму в Астані.

За його словами, економіка Франції націлена на те, щоб зробити країну «чемпіоном у світовій цифрової революції».

«Ми хочемо досягти 100% -ної цифровізації всіх адміністративних звернень до 2022 року. Мета Франції збігається з метою Казахстану, і тому важливо якомога швидше розробити заходи. У Франції дуже багато стартапів, їх число наблизилося до 10 тис. Сподіваємося, що скоро наші стартапи з'являться і в Казахстані. Французькі стартапи показують висхідний оборот на міжнародній арені та б'ють рекорди по залученню коштів. Таким чином, наші молоді підприємці залучили 35 млн євро у вересні 2018 року », - підкреслив Філіп Мартіне.

Тим часом міністр інформації та комунікацій РК Даурен Абаєв також визнав, що взаємини Франції та Казахстану слід виводити в цифрову площину.

«Між Казахстаном і Францією 26 років тому встановилися міцні стратегічні взаємини. В першу чергу це стосується взаємин глав держав. Нещодавно відбулася зустріч президентів. Я абсолютно впевнений, що це послужить новим поштовхом до розвитку двосторонніх відносин. Казахстан і Франція за ці роки створили серйозний пласт взаємних економічних зв'язків. Одним з лідерів цих зв'язків є компанія Total. Абсолютно впевнений, що між нашими країнами є великий потенціал подальшого розвитку економічних відносин, він знаходиться більше в площині технологічних і IT-проектів », - вважає Даурен Абаєв.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%