Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Служба порятунку бізнесу» почала працювати в Алмати

П'ятниця, 26 жовтня 2018 11:58

Для підприємців Алмати створений сервіс оперативного реагування на питання МСБ. Достатньо зателефонувати на єдиний номер один тисяча чотиреста тридцять дві та заявити про проблему. Підприємців не просто проконсультують, а й при необхідності мобільна група оперативно виїде на об'єкт і надасть кваліфіковану допомогу. Про це центру ділової інформації Kapital.kz повідомили в прес-службі Палати підприємців Алмати.

Перший виїзд мобільної групи відбувся 26 жовтня. Власник магазину з продажу іграшок Азамат Абдрахманов (ТОВ «Kinderstore Almaty») поскаржився на позапланову перевірку співробітників Управління санітарно-епідеміологічного нагляду м.Алмати. За словами підприємця, чоловік, представившись співробітником СЕС, просив надати правовстановлюючі документи. При цьому представник держоргану сам не надав підтверджуючих документів (службове посвідчення або акт про призначення перевірки). Не отримавши належної відповіді, представник СЕС попередив, що незабаром знову з'явиться з перевіркою.

Для підтвердження факту порушення прав підприємців і проведення детального аналізу ситуації з метою надання психологічної та юридичної допомоги, запобігання незаконних санкцій щодо бізнесу юристи Палати підприємців Алмати оперативно виїхали на торговельну точку. З представниками магазину Kinderstore була проведена правороз'яснювальна робота і надано інформаційний матеріал мобільного додатка Qamqor.

Для виключення тиску на підприємця надані особисті контакти представника Палати підприємців Алмати.

Проект «Служба порятунку бізнесу» реалізований НПП РК «Атамекен». Пілотний проект був запущений в Астані. До складу мобільної групи входять співробітники Нацпалати, прокуратури, Антикорупційних органів, ДВД і ДЧС.

«Служба порятунку бізнесу» працює щодня з 9 до 22 для підприємців у сфері громадського харчування, надання послуг (перукарні, аптеки, турагентства, ремонт і пошиття одягу), сервісу (доставлення харчування, торгівля), а також підприємців, які здійснюють будь-які види ремонтних і монтажних робіт, які ведуть домашнє господарство.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%