Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Фінські компанії модернізують ЖКГ Казахстану

П'ятниця, 26 жовтня 2018 12:57

Керівництво «КазЦентр ЖКГ» підписало Меморандуми про співпрацю з найбільшими фінськими компаніями AINS Group і Onninen Oy. Сторони домовилися про реалізацію спільних проектів, спрямованих на розвиток і модернізацію інфраструктурно-житлового комплексу РК. Про це центру ділової інформації Kapital.kz повідомили в «КазЦентре ЖКГ».

AINS Group - будівельно-інжинірингова компанія, реалізує проекти «під ключ» в галузі управління будівництвом в 60 країнах. В рамках співпраці з АТ «КазЦентр ЖКГ» компанія буде здійснювати трансфер нових технологій при проектуванні та будівництві будівель, таких як BIM-технології, математичне моделювання, 3D-візуалізація та штучний інтелект. Використання таких рішень дозволить поліпшити процес проектування, перевірки відповідності технічних характеристик, точного розрахунку собівартості та часу будівництва об'єктів.

«Для реалізації вищеназваних заходів компанія" AINS Group "висловила готовність придбати 10 відсотків нашої дочірньої організації ТОО" Науково-дослідний інститут типового і експериментального проектування "(НІІТЕП), а також взяти активну участь в розробці нормативно-правової бази щодо впровадження BIM-технологій» , - зазначив перший заступник голови правління АТ «КазЦентр ЖКГ» Аділхан Умербаев.

Onninen Oy - постачальник обладнання для тепло-водо-електропостачання, каналізації, вентиляції і телекомунікації. В ході переговорів представники обох сторін визначили 4 стратегічні напрямки співпраці та позначили для себе першочергову задачу - реалізацію проектів з будівництва і модернізації комплексів очисних споруд стічних вод і водоочищення в містах РК. Також досягнуто домовленості про спільну розробку пропозицій щодо зміни стандартів і Сніпов, що регламентують функціонування каналізаційно-очисних споруд в Республіці Казахстан, та можливої ​​локалізації виробництва устаткування.

Варто відзначити, що робота по залученню закордонних компаній по впровадженню нових технологій здійснюється «КазЦентром ЖКГ» в рамках реалізації Стратегічного плану Міністерства з інвестицій та розвитку РК на 2017-2021 роки в області підвищення енергоефективності галузі та розвитку національної інноваційної системи у сфері архітектури, містобудування та будівельної діяльності.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%