Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Казахстані піднімуть межу бідності

Понеділок, 05 листопада 2018 15:57

Він зазначив межу бідності в Казахстані планують підняти до величини прожиткового мінімуму, передає кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

Як виявилося, дохід в межах межі бідності сьогодні складає 14 142 тенге, або 50 відсотків від прожиткового мінімуму. В результаті значна частина бідного населення з доходом трохи вище 50 відсотків прожиткового мінімуму залишається без підтримки держави.

«Наприклад, різниця між доходом 14 142 тенге і 14 200 тенге не призводить до істотного відмінності їх купівельної спроможності», - зауважив депутат Артур Платонов в ході правгодини в мажилісі.

У свою чергу глава міністерства праці та соціального захисту Мадіна Абилкасимова з даного приводу повідомила, що підвищення межі бідності заплановано в стратегічному плані до 2025 року.

«Будемо поетапно доводити її до рівня прожиткового мінімуму. Розрахунки ми робили, на наступний рік постараємося вкластися і встановити диференційовану систему по межі бідності з 50 до 70 відсотків від прожиткового мінімуму », - повідомила вона.

Разом з тим Мадіна Абилкасимова уточнила, що для багатодітних сімей та сімей, які не мають працездатних членів, межа бідності буде підняла до 70 відсотків.

«Працездатні члени сім'ї, коли підписують договір на отримання АСП, отримують додаткові виплати, які допоможуть сім'ї в майбутньому вийти з кола бідності», - уклала міністр.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%