Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Зростання китайської економіки сповільнюється

Понеділок, 20 січня 2014 11:16

Показники найнижчі за останні 14 років

 Зростання другої за величиною економіки в світі сповільнилося до найнижчого рівня за останні 14 років. У 2013р. ВВП збільшився на 7,7%, порівняно з показником 2012р. Ці дані підкреслюють проблему підтримки стабільного зростання економіки, з якою зіткнулися китайські політики. Про це пише BBC news.

 Багато аналітиків чекають, що темпи зростання в країні будуть продовжувати падати, оскільки керівництво вживає заходів щодо переорієнтації економіки. Чиновники хочуть відмовитися від інвестицій і орієнтуватися на внутрішній ринок споживачів.

 Очікується, що в 2014р. економіка зросте на 7,5%, проте, є ризик, що показник знизиться через боргові проблеми в економіці.

 В останні роки основним фактором зростання Китайської промисловості були державні інвестиції. Китайські банки, особливо чотири найбільших державних кредитора, вкладали в китайську економіку рекордні суми заради підтримки високих темпів зростання в країні під час світової фінансової кризи. Однак є побоювання, що частина цих інвестицій пішла в невиробничий сектор. Це означає, що банки можуть не отримати назад позикові кошти. Непогашені кредити негативно впливають на економічну ситуацію в країні.

 Китайські політики намагаються відкрити нові можливості для зростання. В якості пробного проекту, влада країни заснує зону вільної торгівлі в Шанхаї. Крім цього, нещодавно Китай заявив, що відкриє доступ для іноземних телекомунікаційних фірм в Шанхаї. У місті дозволять виробляти ігрові приставки і продавати їх по всьому Китаю вперше з 2000р. Досі політики жорстко контролювали такі галузі економіки, як фінанси і телекомунікації.

 Багато аналітиків говорять, що реформування і відкритість банківської системи і торгівлі є ключовим для підтримки довгострокового зростання в Китаї.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%