Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нерезиденти в жовтні скоротили інвестиції в російські ОФЗ на 46 млрд рублів

Вівторок, 27 листопада 2018 15:44

Як пише INTERFAX.RU, нерезиденти в жовтні 2018 року скоротили інвестиції в російські ОФЗ на 46 млрд рублів, або на 2,5%, до 1,807 трлн рублів, випливає з даних на сайті ЦБ РФ.

Обсяг ринку в жовтні виріс на 54 млрд рублів - до 7,236 трлн рублів.

В результаті за місяць частка нерезидентів зменшилася до 25,0% з 25,8%.

За сім місяців з початку квітня, коли нерезиденти внаслідок санкцій тиску і посилення волатильності почали виводити кошти з ринку ОФЗ, їх інвестиції в російські внутрішні державні облігації зменшилися на 544 млрд рублів, або на 23,1%.

У квітні їх інвестиції в ОФЗ скоротилися на 131 млрд рублів, в травні - на 97 млрд рублів, в червні - на 141 млрд рублів, в липні було зафіксовано зростання на 24 млрд рублів, в серпні - зниження на 98 млрд рублів, у вересні - скорочення на 55 млрд рублів.

У квітні-жовтні обсяг ринку ОФЗ виріс на 423 мільярдів рублів, або на 6,2%. За цей час частка нерезидентів знизилася на 9,5 процентного пункту з рекордних 34,5% на 1 квітня.

Обсяг інвестицій нерезидентів на початок листопада приблизно відповідає показнику початку квітня 2017 роки (на 1 квітня 2017 року - 1,805 трлн рублів).

В опублікованому минулого тижня "Огляді ризиків фінансових ринків", підготовленому ЦБ РФ, зазначалося, що нерезиденти та дочірні іноземні банки в жовтні скоротили продаж ОФЗ на біржовому ринку і наростили покупки на аукціонах Мінфіну Росії.

"У жовтні відбулася зміна настроїв іноземних інвесторів на ринку ОФЗ. В цілому за місяць нерезиденти та дочірні іноземні банки значно скоротили обсяги продажів на вторинному біржовому ринку: в жовтні продажі склали 16,2 млрд рублів (у вересні - 39,7 мільярда рублів, а в серпні - 86,1 млрд рублів). Важливо відзначити, що в другій половині жовтня дочірніх іноземних банків вперше з першої половини липня стали нетто-покупцями ОФЗ (4,7 млрд рублів) ", - йдеться в огляді.

Крім того, дочірні іноземні банки і нерезиденти стали активними покупцями ОФЗ на аукціонах Мінфіну Росії - за місяць їх покупки склали 26,3 млрд рублів, повідомив регулятор.

Частка залишків ОФЗ на рахунках іноземних депозитаріїв в НРР в загальному обсязі ринку ОФЗ продовжила знижуватися, за жовтень вона зменшилася з 25,2% до 24,4%, свідчать дані регулятора.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%