Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ощадбанк заявив про збільшення боргу РФ на $ 97 тисяч в день за рішенням суду про компенсацію

Вівторок, 27 листопада 2018 15:52

Як пише INTERFAX.RU, борг Російської Федерації за позовом Ощадбанку (Київ) про компенсацію збитків установи у зв'язку з втраченими в Криму інвестиціями буде щодня зростати на $ 97 тисяч, повідомив глава правління Ощадбанку Андрій Пишний на своїй сторінці в фейсбуці.

"$ 97 тисяч - саме така сума відсьогодні і щодня нараховуватиметься за рішенням Арбітражного трибуналу в Парижі в разі невиконання Російською Федерацією зобов'язання відшкодувати Ощадбанку майже $ 1,3 млрд збитків, заподіяних внаслідок анексії та окупації АР Крим", - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Напередодні Ощадбанк повідомив, що Арбітражний суд в Парижі 26 листопада задовольнив вимогу банку компенсувати йому збитки, завдані в результаті приєднання Криму до Росії. Сума відшкодування за рішенням становить $ 1,3 млрд плюс відсотки, які будуть нараховуватися з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації.

Слухання відбулося згідно з Арбітражним регламентом комісії ООН по праву міжнародної торгівлі в 1976 році, а також відповідно до угоди між кабінетом міністрів України та урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій.

Російська Федерація не визнала рішення суду. "Російська Федерація не визнає рішення міжнародного арбітражу при Постійної палаті Третейського суду в Гаазі, винесене 26 листопада 2018 року, у зв'язку з відсутністю у арбітражу юрисдикції на розгляд позову ПАТ" Державний ощадний банк України "до РФ", - йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту РФ, що надійшов у вівторок на запит "Інтерфаксу".

Ощадбанк за станом на березень 2014 року мав найбільшої банківської мережею в Криму, яка налічувала 294 територіально відокремлених безбалансових відділень. Як повідомлялося раніше, чистий збиток Ощадбанку у 2014 році становив 8,5 млрд грн, тоді як у 2013 році була отримана чистий прибуток в розмірі 678,784 млн грн. Банк відзначав, що збиток сформувався через втрати, понесених у зв'язку з переходом Криму до Росії: Ощадбанк був змушений сформувати додаткові резерви в розмірі 9,6 млрд грн.

У лютому 2014 року Крим і Севастополь оголосили про вихід зі складу України. 16 березня 2014 року відбувся референдум про приєднання Криму і Севастополя до Росії, за підсумками якого вони увійшли до складу Російської Федерації на правах суб'єктів. Україна результати референдуму не визнає.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%