Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Продовження «Турецького потоку» в Європі буде готове з запізненням мінімум на рік

Четвер, 29 листопада 2018 10:45

Як пише INTERFAX.RU, затримка у створенні газотранспортної інфраструктури в Центральній і Східній Європі змусить "Газпром" чекати не менш як рік після завершення будівництва газопроводу "Турецький потік", щоб він зміг реалізувати другий етап проекту для постачання газу в Європу.

Газопроводи, що з'єднують "Турецький потік" південним сходом Європи, будуть готові не раніше січня 2021 року, повідомили Interfax Natural Gas Daily джерела, близькі до проектів. У той час як обидві нитки морського газопроводу "Турецький потік" мають запрацювати в кінці 2019 року.

Болгарський газотранспортний оператор Bulgartransgaz працює над 474-кілометровим ділянкою від Туреччини до Сербії. У Сербії "дочка" "Газпрому" Gastrans зайнята продовженням маршруту до Угорщини (для FEED вже найнятий підрядник Saipem) під назвою New Transmission Gas Pipeline (NTGP).

Джерело, близьке до NTGP, повідомив "Інтерфаксу", що і сербський, і болгарський ділянки будуть готові не раніше кінця 2020 року, і, відповідно зможуть заробити в січні 2021. Тим часом, в березні цього року Gastrans повідомляв, що планує запустити свій газопровід в жовтні 2019.

Призначена для Європи другу нитку "Турецького потоку" розрахована на 15,75 млрд куб. м газу в рік. З них 3,5 млрд куб. м відведено для Болгарії, 2,5 млрд куб. м для Сербії, 6 млрд куб. м - для Угорщини.

Решта 3,75 млрд куб. м можуть поставлятися в Словаччину та Австрію - до хаба в Баумгартені. Угорський FGSZ і словацький Eustream працюють над розширенням перемички газопроводу між країнами. Його головне завдання - забезпечити потік газу по маршруту Болгарія-Румунія-Угорщина-Словаччина-Австрія для постачання газу з чорноморського шельфу Румунії, але може бути використана й іншими зацікавленими гравцями, повідомили "Інтерфаксу" в Eustream.

FGSZ і словенська Plinovodi недавно проводили необов'язкового ринковий тест за новою перемичкою між Угорщиною та Італією. На кордоні Угорщина-Словенія були заявлені потужності у 2,5 млрд куб. м, а на маршруті до Італії - 2 млрд куб. м, що говорить про те, що деякі обсяги "Турецького потоку" можуть піти й в цьому напрямку.

Затримка введення цих потужностей має на увазі необхідність продовження використання транзиту через Україну після 2019 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%